Машинка для приготування голубців и долми Долмер (Dolmer)

Модель: 11760
Availability: Є в наявності
  • 119.00 грн


Машинка для приготування голубців і долми Долмер DOLMER дивовижний універсальний прилад, який самостійно згортає напівфабрикати, наприклад, голубці, різного розміру.  Ви зможете перетворити рутинну роботу на справжнє задоволення.  Дії гранично прості - покладіть капустяний або виноградний лист на прилад, зверху накладіть фарш, після все разом слід помістити в спеціальний отвір в DOLMER.  Плавно рухайте каретку, щоб зробити напівфабрикат.

           Апарат для загортання кулінарних виробів Dolmer DR-2012 розроблявся з метою полегшення праці, скорочення часу і поліпшення якості кінцевого продукту.

          Пристрій для голубців DOLMER можна використовувати в домашніх умовах, в кафе і ресторанах, в невеликих виробничих цехах.  DOLMER не вимагає особливих навичок експлуатації та знань, безпечний у використанні.  Буквально через кілька спроб, дотримуючись правил, описані нижче, Ви вже будете зі спритністю загортати долму, голубці високої якості.

          Перед установкою машинки ДОЛМЕР-а на робочу поверхню, зволожите стрічку і присоски.  Протріть вологою ганчіркою робочу поверхню, на яку буде встановлений DOLMER, притисніть присоски DOLMER-а до робочого столу.  Після установки DOLMER-а, відведіть каретку у вихідне положення.

            Для отримання продукту великого діаметра, необхідно підібрати найбільші листи, кількість фаршу, чайна ложка з верхом, а регулювальну планку на позначку «L».  Для середнього діаметра чайна ложка фаршу без верху, листи середні, планку на позначку «M».  Для маленького розміру, планку на позначку «S», трохи більше половини чайної ложки фаршу і найменші листи.

           Якщо Ви поклали більше фаршу, ніж потрібно, то просування каретки буде утруднено, з-під стрічки буде виштовхувати зайвий фарш.  При цьому великих зусиль докладати не потрібно - цим Ви можете пошкодити пристрій, просто відведіть назад каретку і приберіть зайву кількість.  А в тому випадку, якщо Ви не доповіли фарш, кінцевий продукт буде сформований слабо і не буде самостійно поміщатися в приймальний лоток.  В цьому випадку притримайте однією рукою каретку, а інший натисніть на стрічку і продукт сам випаде на приймальний лоток.  На наступному процесі Вам необхідно відкоригувати кількість фаршу, начинки для даного розміру.  В процесі експлуатації Ви дуже швидко пристосуєтеся до DOLMER у.

Застосування машинки (приладу, пристрою) для загортання голубців і долми Dolmer Долмер.

1. Покладіть підготовлений виноградний лист глянсовою стороною до стрічки поверх пристрою так, щоб початок листа лежало на верхній кромці каретки стебельком до верху, а інша велика частина, на самому пристрої.

2. Покладіть чайною ложкою необхідну кількість фаршу на кромку листа, акуратно вдавлюючи все разом в віконечко під стрічкою.  Початкова частина листа разом з фаршем і стрічкою повинна повністю вкластися в віконечко, а більша частина - залишитися на робочій поверхні DOLMERа.

Помилково, коли фарш або іншу начинку вкладають в середину листа, фарш повинен лежати на краю листа в спеціальному поглибленні, це дуже важливо для нормальної роботи DOLMER а (як показано на малюнку).  Таким чином, у Вас вийде щільно загорнутий, правильної, циліндричної форми продукт.

3. У задній торцевій частині пристрою є регулювальна планка із закріпленою на ній стрічкою, переставляючи яку, по пазах «L», великий діаметр;  «M»-середній діаметр;  і «S» маленький діаметр, - Ви маєте можливість отримувати пройдуть різного діаметру.

4. Однією рукою притримуючи пристрій за основу, а іншою рукою тримаючи ручку каретки, плавно продвигайте каретку вперед до упору.  В процесі просування каретки автоматично формується продукт ідеальної циліндричної форми, який переміщається самостійно в приймальний лоток, звідки викладається в каструлю.

          Після експлуатації пристрій для загортання голубців Долмер DOLMER необхідно промити.  Для цього необхідно видалити стрічку з пристрою наступним чином.  Переверніть DOLMER, в місцях кріплення планки, в передній і в задній частинах, з стрічкою видно два виступи.  Просто на них натисніть, і планки разом зі стрічкою вийдуть з кріплення.  Не треба тягнути за стрічку, це неправильно.  Після, одну з планок під кутом витягніть з під ролика і все, стрічку можете мити окремо.

          А на практиці, Ви можете промити сам пристрій разом зі стрічкою, використовуючи невелику кількість миючого засобу, або помістити його в посудомийну машину.  DOLMER не вимагає особливих умов зберігання і обслуговування.  Після того як промили і висушили, покладіть в фірмову упаковку і відкладіть до наступного його використання.

Рекомендації по виноградному листу:

        Якщо виноградне листя свіжі, молоді - їх просто потрібно обдати окропом, або злегка прокип'ятити.  А якщо Ви купили солоні або мариновані виноградне листя, то перед використанням їх слід промити в холодній, проточній воді протягом десяти хвилин, потім прокип'ятити кілька хвилин для додання їм еластичності.  Відсортувати за розмірами, розправити складки і видалити стеблинки.  Відповідно розміром листя встановіть планку регулювання розміру продукту.

        Якщо попалися дуже маленькі листя, їх можна поєднати, помістити на робочу частину один лист, потім наступним листом накрити перший і покласти фарш, як описано вище.  В результаті Ви отримаєте такий же продукт ідеальної форми, як і з великим листям.  Те ж саме можна зробити з рваними і некондиційними листям, поклавши їх один на одного, приблизно сформувавши за розмірами цілий лист, а решту за Вас зробить машинка для загортання голубців DOLMER.

Рекомендації по капустяному листу:

        Особливої ​​уваги потребує підбір капусти для використання в DOLMER-е.  Більше підходять літні сорти білокачанної капусти з тонкими і великими листками.  Але найкраще для загортання голубців на DOLMER-е, підходять листя Пекінської капусти.  Відступаєте від верху 12-15 сантиметрів і відрізаєте верхню частину Пекінської капусти.  Листя капусти повинні бути м'якими, тонкими, без прожилок і складок.

       Для додання еластичності листю, перед використанням необхідно обдати окропом або помістити листя в мікрохвильову піч на кілька хвилин.  Регулювальну планку необхідно встановити в положенні «M», на максимальну довжину стрічки.  Частину, що залишилася від пекінської капусти Ви можете використовувати для приготування салату.

Характеристики:

  • Матеріал корпусу: ABS пластик.
  • Матеріал робочої стрічки: сатин.
  • Розміри: 350х75х90 мм.
  • Довжина одержуваного продукту: 60 мм.
  • Діаметр одержуваного продукту можна варіювати від 1 до 2,2 см.

Leave a review

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Bad           OK